Coaching is maatwerk waarin de coachingsvraag (vragen), de persoonlijke/professionele ontwikkeling en de dagelijkse praktijk de uitgangssituatie vormen.
In de coaching wordt gebruik van o.a. vragenlijsten, Enneagram, Transactionele Analyse, Covey, kernkwadranten, Meyers-Briggs, 360 graden feedback, principes en werkvormen van systemisch coachen.
Specifieke vorm van coaching: coaching in de natuur. De waarde van het buiten zijn en de kracht van coaching in de natuur wordt door vele coachees als zeer prettig en effectief ervaren. De afstand en rust tijdens wandelen en het bewuste gebruik van symbolen in de natuur brengen mentale veranderprocessen op een natuurlijke en ontspannen manier in beweging.

 

Enkele reacties van coachees


Ik vind het prettig om de natuur symbolisch in te kunnen zetten voor het probleem of de vragen die ik heb. De beelden uit de natuur en de foto’s die ik na afloop van je kreeg zorgen dat het bij me blijft.

Het helpt me veel meer dan binnen blijven en praten.

Het is voor mij prettig om elementen uit de natuur (bladeren, takken, een meertje) te gebruiken om mijn probleem te verbeelden en uit te werken.

Ik heb veel inzichten gekregen, waardoor ik anders in mijn werk sta.

Het heeft meerwaarde om buiten te zijn, omdat ik echt tot rust kom. Ik ervaar de ruimte. Het heeft een positieve uitwerking op mij. Alleen al het buiten zijn en fris te blijven.

Buiten=>bos=>natuur=>rust=>afstand=>frisse kijk

De werkdruk waar ik niet meer tegen kon voel ik niet meer. Het is nog steeds druk op mijn werk, maar van binnen heb ik veel meer rust.

Ik zat vast en ben weer in beweging gekomen. Letterlijk en figuurlijk.

Wat een geweldige locatie om zo vanuit het kantoor het bos in te kunnen gaan!!